• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring tannskader

Tannhelsen i Norge er generelt sett god, og dette kommer som en følge av at tannlege er dekket opp til 18 år. Etter en blir myndig, står en derimot selv ansvarlig for alle kostnader her. Dette kan føles ganske pressende økonomisk, spesielt med tanke på hvor dyre tannlegeregningene kan bli.

Tannskader er et godt eksempel her. Nettopp derfor er forsikring som dekker tannskader så gunstig å ha. Skadene på dine tenner kan nemlig potensielt koste deg flere titalls tusen kroner å fikse på. I denne artikkelen skal vi se nærmere på forsikring som dekker tannskader og hva det innebærer.

Tannhelseforsikring kommer til unnsetning

Når du har fylt 18 år, vil du i noen få år fortsatt få delvis dekket kostnader til tannlegen. Etter fylte 21 år, er det derimot helt opp til deg å betale for denne tjenesten. Dette kan fort føre til store overraskelser på regningen. Nettopp derfor er en forsikring som dekker tannskader lurt.

Det vil si, en forsikring som dekker tannhelsen generelt, er god å ha. En tannhelseforsikring, også ofte kalt tannforsikring, er et perfekt alternativ for å dekke de kostnadene du kan støte på hos tannlegen. Ved hjelp av tannhelseforsikring vil du kunne lette noe på den økonomiske byrden som oppstår.

I tillegg til å være en forsikring som dekker tannskader, er en tannhelseforsikring god for det meste innenfor tannhelsen. Her er det derimot viktig å skille mellom tannhelse og kosmetikk. For eksempel vil ikke tannbleking gå inn under tannhelsen. Det vil tannskader, selv om retting av disse til tider kan anses kosmetisk.

En behovsprøvd løsning

Nettopp fordi tannhelseforsikringen er rettet mot tannhelsen, kan det i tilfeller være at denne ikke vil dekke dine tannskader. Det vil si, tannskader kan være så mangt, og dersom du bare har en liten flik av tanna slått av, er det ikke sikkert at forsikringen din vil være med på å dekke dette.

For øvrig kan det hende at dette ikke en gang vil være verdt det. Egenandelen vil vanligvis bare være på rundt 500 kr, men det er fortsatt ikke nødvendigvis lurt å velge å bruke forsikringen her. Dette vil alltid være en vurdering fra sak til sak, men tannskader er for eksempel noe tannhelsen din ofte kan klare seg med, om de er mindre.

Merk at en god tannhelseforsikring, i tillegg til tannskader, også dekker tannregulering, boring, og kjeveoperasjoner for eksempel. Sistnevnte kan være aktuell dersom du for eksempel skulle havne i en ulykke.

Er forsikring som dekker tannskader lønnsomt?

Tannhelseforsikring som helhet er lønnsomt. Derfor er også forsikring som dekker tannskader det, da denne går inn under de fleste tannhelseforsikringer. Du får dessuten også mange andre goder med på kjøpet her som kan være behjelpelig i å dekke noe av det økonomiske presset.

Det er på ingen måte enkelt å gå fra gratis tannlege, til å måtte dekke denne kostnaden helt på egenhånd. Nettopp derfor er en god tannhelseforsikring så viktig å ha. Disse koster dessuten ikke mer enn et par hundrelapper i måneden, og selv bare et par konsultasjoner i året gjør dette verdt det.

Finn den beste forsikringen

Dersom du bruker god tid på sammenligning av forskjellige alternativer, kan du finne den beste forsikringen for ditt behov. Det er en god ide å skaffe seg en oversikt over de forskjellige selskapene som tilbyr tannhelseforsikring, for så å vurdere hva tilbudet deres faktisk inneholder.

Søker du da en forsikring som dekker tannskader, kan du bruke dette til å sile ut leverandører. Videre kan du finne frem til andre betingelser du ønsker oppfylt, samt sammenligne de forskjellige leverandørene på prisen deres.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang