• Spar tid & penger ved å sammenligne avtaler

  • Finn forsikringene du trenger

  • 100% Uforpliktende & Gratis

  • Få dekningen du trenger

  • Finn informasjonen du leter etter

  • Les erfaringer og skriv omtaler

Forsikring naturskader

Naturen kan være en av menneskets verste fiender. Når storm, flom, og andre naturkatastrofer treffer inn, oppstår naturskader relativt enkelt. Og med naturskader, hender det ofte at både hus, bil, og båt får seg en støyt. Men dekkes noen av disse skadene av forsikringen, siden det tross alt var naturens skyld?

Det er her forsikring som dekker naturskader er så nyttige. Du får nemlig beskyttet både hus, bil, og båt, samt annet løsøre under en storm for eksempel. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvordan forsikring som dekker naturskader fungerer i praksis, og hvilke forsikringer som dekker dette.

Boligforsikring og innboforsikring

Boligforsikring og innboforsikring sikrer verdiene i selve boligen din, samt de verdisakene som befinner seg innendørs. Dette er dermed viktige forsikringer, og de vil sikre at du får dekket de tapene som oppstår når naturkatastrofer slår inn og potensielt skader huset eller eiendelene dine.

Dersom et tre for eksempel skulle falle over ditt hus under en storm, vil boligforsikringen dekke gjenoppbygging av tak og andre skader på fundamentet av huset. Dersom eiendeler også skulle bli ødelagt, vil din innboforsikring da dekke tapet av disse, opptil den verdien du har betalt dekning for.

Det anbefales uansett å ha boligforsikring og innboforsikring, da ikke bare fordi de er en type forsikring som dekker naturskader. Disse dekker nemlig mange andre skader også, slik som brann, vannskader, og tyveri for eksempel. Du får gjerne alle disse fordelene sammenlagt i forsikringen din.

Bilforsikring og båtforsikring

Det finnes selvfølgelig også gjenstander utenfor boligen som potensielt kan bli skadet underveis i en naturkatastrofe. Enten det er hagl som treffer bilen din, eller høye bølger som gjør at båten slår mot brygga og får sprekker, vil bilforsikring og båtforsikring mest sannsynlig dekke dette.

Faktisk trenger du ikke mer enn delkasko for å sikre bilen din mot naturkatastrofer. Her er brann, storm, flom, jordskjelv, og de naturkatastrofer en kan tenke seg inkludert. Dermed trenger en altså ikke de mer dekkende forsikringene for å sikre seg mot dette, noe mange faktisk tenker.

Det samme gjelder for båten din. Dersom du har forsikret deg mer enn bare ansvarsforsikringen, er sjansene store for at du er dekket ved naturkatastrofer. Ute på sjøen er tross alt sjansene større for at for eksempel høye bølger eller lynnedslag skal føre til skader på båten din.

Er forsikring som dekker naturskader lurt å ha?

Forsikring som dekker naturskader er muligens ikke like aktuelt i Norge som i mange andre land der flom, jordskjelv, og ekstreme stormer herjer. Allikevel er det lurt å ha denne forsikringen også i Norge, da det skjer naturkatastrofer, mindre og større i størrelse, hele tiden her til lands.

Uansett er forsikring som dekker naturskader inkludert i både bolig-, innbo-, bil-, og båtforsikringer. Riktignok skal du oppgradere til delkasko på bilforsikringen din, og hvor mye du får dekket for bolig og innbo handler om hvor mye du betaler for å få dekket. Det vil uansett alltid være lønnsomt med dette.

Derfor bør du sammenligne

Sammenligning av forsikringer er meget fornuftig. Du bør få med deg akkurat hvilke naturskader som dekkes, samt hvilke andre vilkår forsikringen har. Dersom du bare hopper på det første og det beste, er sjansene store for at du ikke får en forsikring som dekker de betingelsene du ønsker at den skal dekke.

Samtidig betaler også mange nordmenn for mye, både for bolig, innbo, bil, og båt. Uten å få den verdien en fortjener, betaler en også mer enn nødvendig. Dette stammer fra det faktum at mange velger å ikke sammenligne. Dersom du heller sammenligner, kan du finne en forsikring du blir fornøyd med.

Klar? Til skjema!

sammenlign forsikringer

Gratis, Uforpliktende & Enkelt

1

Fyll ut skjema

Start med å fylle ut skjema. Velg forsikringer du ønsker tilbud på.
Det tar 2 minutter. 

2

Forsikringsselskapene konkurrerer om deg

Få tilbud fra flere forsikringsselskap. Selvfølgelig både uforpliktende og gratis.

3

Velg beste tilbud (eller la være)

Du står nå fritt til å velge det tilbudet du syntes var best. Dersom ingen av tilbudene falt i smak står du fritt til å takke nei til alle.

sett i gang